Logo triathlon Cuijk

Kinder triathlon - start: 10:00

Leeftijd: <12 jaar
Zwemmen: 100 mFietsen: 2,5 kmHardlopen: 1 km
Niet NTB leden: € 11,-
NTB leden: € 7,-

Deze afstand is speciaal bedoeld voor kinderen die het leuk vinden om deze sport eens te ervaren. De leeftijdsgroep is tussen de 8 en 12 jaar. Kinderen die buiten deze leeftijdsgroep vallen mogen ook deelnemen, de verantwoording daarvoor ligt geheel bij de ouders. Bij het inchecken, en het klaarmaken voor de wedstrijd mag er EEN ouder mee de wisselzone in. Daarvoor ontvangt de ouder een speciaal armbandje, op vertoon daarvan mag deze alleen voor en tijdens de wedstrijd de wisselzone in.

Zwemmen:

Meestal wordt dit het spannendste onderdeel gevonden. De afstand is 100 meter. Het zwemmen is langs een lijn die parallel aan het strand loopt, 50 meter heen, linksom de paal heen en dan weer 50 meter terug. Je kan overal staan en in geval van nood ben je met een paar slagen aan de kant. Verder wordt je begeleid door vrijwilligers, kanovaarders en de reddingsbrigade .

Fietsen:

Fietsen mag op elk gangbare fiets. Een helm is uiteraard verplicht en de remmen moeten goed werken.

Na het zwemmen ga je naar de wisselzone , trek je fietskleding aan en zet je helm op en dan loop je met de fiets aan de hand naar de uitgang van de wisselzone. Pas na de balk mag je op de fiets stappen. Bij vertrek de kruising rechtdoor oversteken en de gele pijlen op de palen en op de weg volgen. Bij het keerpunt ga je dezelfde weg weer terug. Weer aangekomen bij de wisselzone is het voor de balk weer afstappen. Ga weer terug naar je wisselplaats en hang je fiets weer terug in het rek. Zet je helm af en maak je klaar voor het lopen.

Lopen:

Loop naar de uitgang van het lopen. Kijk uit dat je niemand hindert of omver loopt , eenmaal op het parcours loop je naar het keerpunt en dan ga je weer terug naar de finish. Je bent binnen!

Ouders:

Het is uiteraard niet mogelijk om alle ouders toe te laten om het kind in deze te begeleiden, dan zou het veel te druk worden in de wisselzone. Dus mag er per kind EEN ouder mee om het kind te helpen, deze ouder krijgt daarvoor een speciaal bandje waarmee hij voor en tijdens de wedstrijd ook in de wisselzone mag komen, maar dan alleen in de kids wisselruimte.

Graag uw begrip hiervoor, we rekenen op uw medewerking.

Meedoen? Schrijf je dan nu in!