Logo triathlon Cuijk

Jeugd/mini triathlon - start:10:15

Leeftijd: 12+ jaar
Zwemmen: 250 mFietsen: 10 kmHardlopen: 2,5 km
Niet NTB leden: € 14,-
NTB leden: € 10,-

Deze afstanden zijn al bedoeld voor de wat oudere kinderen/jeugd of mensen die graag een mini afstand (recreatief) zouden willen meedoen. Bij het inchecken, en het klaarmaken voor de wedstrijd mag er EEN ouder mee de wisselzone in. Daarvoor ontvangt de ouder een speciaal armbandje, op vertoon daarvan mag deze alleen voor en tijdens de wedstrijd de wisselzone in.

Zwemmen:

Op deze afstand wordt er naar de eerste boei op het water gezwommen, erom heen en weer terug. Let op we zwemmen linksom, dus de boei ronden van links naar rechts, met de wijzers van de klok mee!! Ook hier is er voldoende begeleiding in de vorm van Kano vaarders, Reddingsbrigade en duikers verder staan er vrijwilligers bij de finish van het zwemmen.

Fietsen:

Er mag op elk gangbare fiets worden deelgenomen, wel is een helm verplicht en moeten de remmen goed werken.

Daarna ga je naar de wisselzone daar MOET je de helm op. Pas dan mag je de fiets pakken. Vervolgens LOPEN je met de fiets aan de hand naar de uitgang van de wisselzone. Na de balk mag je op de fiets stappen.
Bij vertrek de kruising rechtdoor oversteken en de gele pijlen op de palen en op de weg volgen.
Tot je bij het keerpunt aankomt, daarna dezelfde weg weer terug.
LET OP!! Je bent als atleet zelf degene die moet opletten op het parcours, de vrijwilligers zijn niet aansprakelijk voor verkeerd rijden, je blijft verkeersdeelnemer en het parcours is verkeersarm maar niet verkeersvrij.
Aangekomen bij de wisselzone is het VOOR de blak weer afstappen, dan terug naar je wisselplaats en de fiets terug hangen in het rek. Pas dan mag de helm af, en mogen ze zich klaar gaan maken voor het volgende onderdeel, het lopen.

Lopen:

Als je van te voren goed opgelet hebt weet je waar de uitgang van het lopen zich bevindt, daar loop je naar toe, kijk uit dat je niemand hindert of omver loopt, eenmaal op het loop parcours is het ook hier een heen en weer parcours, je loopt dus eerst de finish voorbij, totdat je bij het keerpunt aankomt, dan mag je terug naar de finish.

Meedoen? Schrijf je dan nu in!